2011. november 30., szerda

Miért is ez a cím?

Sziasztok!

Szóval első bejegyzésem alkalmával úgy érzem kellene egy kis magyarázatot adnom a cím választásra.

A blog létrehozásának oka, hogy jelentkeztem (és fel is vettek) a Debreceni Egyetem Természetvédelmi mérnöki képzésére levelező tagozaton. Mint a bog létrehozása talán igazolja, nem azért jelentkeztem, mert nem volt jobb dolgom, mint tanulni vagy, mert az eddigi végzettségeimel nem találok munkát, hanem azért, mert érdekel is ez a téma (ez később biztos ki is fog derülni). Ezért lett a cím második fele.
Mind általánosságban a természetvédelemről, mind az iskolákban ilyen szakon tanulók részére szeretnék információt adni (és várok is információkat, ötleteket más ezen a területen tanulóktól, dolgozóktól vagy "amatőr" érdeklődőktől/hozzáértőktől. Ha valakinek kérdése van tegye fel üzenetben vagy mailben és megpróbálok utánajárni a dolognak.
Az cím első része (a Corvus cornix) egyik kedvenc madaramra utal. Hogy őszinte legyek fél évvel ezelőtt fogalmam sem volt róla, hogy létezik ilyen madár (mint sok más állatról és növényről sem), de a campuson rendszeresen megfordul egy-két példánya. Azt hinné az ember, hogy egy színhibás varjú (egyébként Vetési varjú/Corvus frugilegus a becsületes neve), de mikor elkezdjük figyelni gyorsan kiderül, hogy egy zseniális madár. Élmény nézni (ha valaki teheti figyelje meg), ahogy lóvá teszi a varjakat. Amikor a varjak szaladgálnak a szájukban a dióval és nem tudnak vele igazából mit kezdeni, akkor a Dolmányos varjú ellopja és felszáll vele a magasba (persze messze a többiektől), majd leejti. Amikor összetört megeszi. Az egyik tanárom (szakvezetőm) mesélte, hogy megcsinálja azt is, hogy a kocsik közé ejti. Megvárja amíg a kocsik összetörik és amíg piros a lámpa felszedegeti a használható részeket. Mindenesetre negyon megtetszett és innen kapta a nevet a blog is.

Később lesznek saját képek, tapasztalatok, mind a sulival, mind egyéb tapasztalatokkal kapcsolatban. Leszenk elrettentő példák, mind képekben, mind szavakban.

Remélem tetszeni fog és főleg azt remélem, hogy egy kicsit másképp fogtok hozzáállni a természetvédelem kérdéseihez.

Üdv: L.K.

U.i.: A blog háttérképe az alábbi helyről származik:

http://poltpeter.blogspot.com/

Köszönet ezért a csodálatos háttérképért!




A második kép nem az ő műve, de ez is olyan jó kép, hogy be kellett raknom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése