2013. augusztus 28., szerda

Összefoglaló az önkéntes napról a Nimfeában


Összefoglaló az önkéntes napról

 

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület önkéntes napja 2013. 08.24.-én került megszervezésre egyrészt a Fekete István Oktatóközpontban (az egyesületünk központja), másrészt pedig egy külső helyszínen (Túrkeddi szőlőben).

A Túrkeddi szőlőbe induló csapat feladata egy cca. 5000 m2-es terület megtisztítása volt. Ezt a részt az elmúlt évtizedekben elhanyagolták, így a terület tele volt gyepűrózsával, kökénnyel, galagonyával, valamint elvadult szilvával. Az9 önkéntes ennek a területnek a nagy részét tette rendbe ezen a napon. Azért csak a nagy részét, mert úgy terveztük, hogy az épülő csónakházunk helyét, valamint a kerítés nyomvonalát takarítjuk ki és a többi részen lévő bozótost meghagytuk az énekesmadaraknak táplálékul, valamint búvóhelyül. Ezen a helyszínen a program dél környékén fejeződött be és a csapat elindult be a központba.

Ezenközben a központban az önkéntesek egy része nekiállt az ebéd elkészítésének, valamint a benti csapat nagyobbik része elkezdte katalogizálni a könyvtárat, valamint az újonnan felújított tárgyalót feldíszíteni (képekkel, ismertetőkkel). Mire a külsős csapat beért ők is nagyrészt végeztek a munkákkal, de azért volt még mit tenni bent is. Délután 2 óra körül elkészült az ebéd és ekkorra nagyrészt a munkák is befejeződtek.

Az ez után következő időkben a felnőttek beszélgettek, míg a gyerekeknek megnyitottuk a játszóházat. Mindenki nagyon jól érezte magát, így reméljük hamarosan ismét tudunk szervezni egy hasonló napot.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése