2011. november 30., szerda

Ötletek

Sziasztok!

Most hirtelen pár pohár bor és pár saját főzetésű pálinka mellett megírtam a gondolataimat és problémáimat cca. 2 évre előre havi 2-3 bejegyzéssel. Azt sem tudom hol kezdjem részletezni mind elméleti, mind gyakoralti oldalról. Gondot jelent, hogy ha betartom a havi 2-3 bejegyzést, akkor olvasni is fogják és talán megfogan, ha gyorsabbra veszem a tempót, akkor sokan csak a frisseket fogják olvasni és sok gondolatom elveszik (ami csak akkor baj, ha valakinek hasznos lehetne). Pedig azt hiszem (és hiszem), hogy sok embernek ebben a válságos állapotban akkora megkönnyebülést okozna a rezsiköltségekben, hogy nem jelentene gondot (vagyis ekkora gondot) a lakások fenttartása és ezálltal a hitelek fizetése is könnyebbé válna.
Most mondhatjátok, hogy ez drága technológia, pedig ez nem igaz. Egy pici érzék és pici akarat és persze egy pici pénz (persze nem annyi, mint amennyit mondanak) kell hozzá.
De gondoljatok bele, hogy 300-350 ezer forintot nem megérne (akár részletekben is évek alatt is kivitelezhető és az elmúlt 3 év áremelkedésével kalkulálva), hogy kiváltsátok április és október között a melegvizet? Plussz még a október-november és március-áprilisban a fűtést? Ha napsütéses idő van még esetleg többet is. És persze éveken át! És meg merem kockáztatni, hogy majdnem ipari minőségben. Persze ez csak kb. ár. Lehet olcsóbban is, és lehet drágábban is, de még mindíg messze vagyunk attól a 2-3 milliós ártól amit a gyártók mondanak.
Sajnos a baj az, hogy ezt kitaláltam cca. 2.5-3 éve. Elméletben létezik, de gyakorlatban sajnos nem sikerült megvalósítani. Mégpedig azért nem, mert ahová költöztünk, az a ház alkalmatlan erre a célra. De ettől meggyőződésem, hogy működik (és nem csak az enyém, hanem szakembereké is). Ha pedig hiba van a gondolataimban, biztos lesz itt valaki (aki nem a pénzt akarja hajhászni és hajlandó segíteni), aki segít működőképessé tökéletesíteni a rendszert. Sokaknak segítene és adhatnánk egy pofont a multiknak akik gyártják ezeket a rendszereket és irreális áron értékesítik azt, ami ingyen van.
Egyébként egy gondolat egy következő bejegyzéshez. Gondoljatok bele, mi lenne ha az állam erre fordítana egy kis pénzt (vagy a közmmunkában megcsinálnák nagyjából ingyen, anyagárban), mennyi embert tudnának foglalkoztatni? mennyi embernek lenne munkája? mennyi pénzt tudna spórolni az energián (iskolák fűtés nélkül most aktuális probléma), bár egy másik kérdés az iskolák élelem nélkül, pedig pofon egyszerű megoldással működhetne).
Egy hülye kérdés: akkor miért nem csinálják?

Üdv: L.K.

1 megjegyzés:

  1. Már látom : imádni fogom ezt a blogot és előre is köszönöm Neked!!!

    VálaszTörlés